|
| | "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri | |
| |
| Yazar | Mesaj |
|---|
MetinK Can

Mesaj Sayısı: 78 Yaş: 43 Yer: Uzak Diyarlardan... Meslek: Proleter Kayıt tarihi: 25/01/07
 | Konu: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 25/1/2007, 12:36 | |
| SIVAS:
Pir Sultanim sana geldim, Yoluna niceler verdim. Kizilirmak oldum aktim Temmuzun bir gündüz vakti.
Ölüm fermanim verilmis, Sagim solum hep cevrilmis. Kerbalayi aratmamis Temmuzun bir gündüz vakti.
Duydum canlar semah döner, Madimakta gülüm solar. Pir Sultan deyisler söyler, Temmuzun bir gündüz vakti.
Insanligin nerde senin, Nasil bu canlara kiydin. Sivas oldum yandim bittim, Temmuzun bir gündüz vakti.
Pir Sultanim sana geldim, Yoluna niceler verdim. Kizilirmak oldum aktim, Temmuzun bir gündüz vakti.
Metin Kahraman
Almanya...Temmuz 2006
En son tarafından 26/1/2007, 01:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

Mesaj Sayısı: 78 Yaş: 43 Yer: Uzak Diyarlardan... Meslek: Proleter Kayıt tarihi: 25/01/07
 | Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:41 | |
| ALI EKBER CICEK :
ali ekber cicek e...
sendemi koca cinar, kocaman yürekli insan divan sazin simdi öksüz kaldi duvarda. susar... cocuklugunda depremiyle tanistin erzincanin simdi bir depremde sen bize yasattin.
ondörtbinyil gezdin Pervanelikte ictin sarabini meyhanelikte oyy Haydar Haydar ondörtbinyil dile kolay...
derdin coktu hangisine yanacaktin Pir Sultana mi Sivas`a mi ya biz kime yanalim simdi...
el vurup yareni incittilerde "el vurup yaremi incitme" dedin
vay dünya yalansin dünya ah dünya yalan bile az kalir
geride kocaman yürekli bir divan sazi ve ölümsüz aliekber cicek kalir...
Metin Kahraman
Almanya ... Nisan 2006
En son tarafından 26/1/2007, 01:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:42 | |
| Pir Sultanca:
Daragacina vuruldum, Kac asir oldu unuttum. Öldüm yolumdan dönmedim, Adim Pir Sultan desinler.
Yana yana döndüm semah, Zalime etmedim tamah. Dilimden eksilmedi Sah, Sazim Pir Sultan desinler.
Maras,Corum,Sivas, Gazi, Banazin uzundur yazi. Insanliktir hep bastacim, Nurum Pir Sultan desinler.
Yakilsakta,asilsakta, Parca parca,lime lime. Bu yol erenler yoludur, Aslim Pir Sultan desinler.
Metin Kahraman Aralik 2006 - Almanya
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:43 | |
| BULUSMA :
hangi daga baksam, hangi kusa dokunsam sen oluyorsun...
nedir bu kadar beni kendine ceken sevdan, özlemim seninle bulusmami yaklastikca artiran. bir soluk daha verdim hayata, biraz daha yakinim simdi sana...
sen sus... istesen de konusamazsin zaten; hangi dag, hangi nehir hangi dere, hangi agac simdiye kadar konusabilmis ki... sen sus... konusma ben seni yine de anlarim.
kimlere kucak actigini anlarim, kimleri bagrina bastigini kimbilir simdiye kadar. kac günes batirdin kimbilir tepelerinde, kac güne ellerini acan insanlari, kac cocuk emzirdin, kac kizi kacirdin gelinlik caginda...
kac savas gördü bedenin ama; namerde boyun egmedin hic... kiliclarla desilse de karnin, alev toplari ile vurulduysa da yüregin, alninda cocuklugundan kapanmayan izlerin.
sen sus... özüne dönüyor hersey nasilsa. bir gün dönecegim sana mutlaka! sakin unutma ve birakma.
simdi ölü topragi üzerine atilmis mecram, sen sus; ben seni yine de anlarim...
Metin Kahraman
Almanya...Temmuz 2006
En son tarafından 26/1/2007, 01:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:43 | |
| Öz`e Dönüs:
yildizlari koyuyorum bir bir cebime, ates böcekleri yapacagim onlardan. balik olacagim yesil sularinda dogdugum topraklarin yosun tutmaz kayalardir yuvam.
kekik kokulu daglardir; ve de Insan-i Kamiller beni sevdasina baglayan. gidisim bir bugulu cama cizilmis yazidir, okunusu bile belli olmayan.
nereye diye sorma; pusulam yok ve kimligim, ürkek bir yanlizliktir hüviyetim. bir munzurdan ötekinedir yolculugum.
sanadir gelisim, bekle beni...
Metin Kahraman
Almanya- Agustos 2006
En son tarafından 26/1/2007, 01:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:44 | |
| Bana Bir Resim Ciz Cocuk: hadi bana bir resim ciz cocuk; iki tarafinda daglar olsun, arada birde nehir. seninle yüzelim orada sonra; daglarinda anik toplasak diyorum. yamaclarinda ucurtman ucsun, tastan duvarlari olan bir ev, bahcesinde salincagi . hadi bana bir resim ciz; mutlulugun resmini Abidin yapar nasilsa siirini de Nazim yazar. bana benim dilimden sarkilar söyleyen bir resim ciz cocuk cok sey istemiyorum senden hadi be cocuk... Metin Kahraman Almanya - Mart 2006 "Bana Bir Resim Ciz Cocuk" Fotograf:Metin Kahraman 2002
En son tarafından 26/1/2007, 01:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:47 | |
| thomire xo gureto desto xo wenda wayiro xo dano.* MetinK Firik Dedeye ve bütün Insane´Kamillerimize saygilarimla... Insane` Kamil Milete De`sim;Xoj be sima bone ke sima wayire`Insane Kamilane. Dersim milleti;helal olsun ki sizler Insan-i Kamillere sahipsiniz. Eger yolunuz birgün Desim (Dersim)e düser ise yolda,sokakta,tarlada,bahce de,ziyaretlerde Kemeri Duzgin (Düzgün Baba) da,Sultan Baba da,Koye Jele ( Jel dagi) nda,Heniye Pil (Büyük Cesme) de kisacasi hayata dair her yerde onlara rastlayabilirsiniz.Hic yabanci gelmezler insana,yabancisi degildirler cünkü insanlarin.Hayatin yabancisi olmadiklari gibi. Adlari bazen Se Wusen (Sah Hüseyin) olur bazen Bava Firik (Firik Dede), bazen Bava Nejdi(Yakin Dede) ,bazen Bomosur (Kizil Deli) bazense Bava Duzgin (Düzgün Baba),Bava Qemer (Kamer Dede),Khures tir. Herbirinin ayri bir yasam hikayesi vardir,ayri bir kisilik tasisalarda insana dairhepsinin de ortak bir özelligi vardir:Dünyada maddiyata ait ne varsaonlarin hayatlarindan cikip gitmistir.Maddi bir varlik olan insani terketmis ve tanri ile bütünlesmislerdir.Artik onlar birer Insani Kamildir. Elewi/Alevilik yada kendi dillerinde "Raa Heq"(Hak Yolu) dedikleri inanclari ile donanmis bu cografya gibi bilge kisiliklere sahiptir onlar artik... Kerametleri vardir yani keramet sahibidirler. Khures yedi kez sinanmistir.En son Bagin Kalesinde Alladdin Keykubat tarafindan alti devamli ates yakilan firina atilmis ve üc gün boyunca bu firinda bekletilmistir.Üc gün ates yakilmistir firinin altinda.Sakallari buz ile donmus halde firindan cikmistir üc gün sonra.Elinde bir bag üzüm ve karpuzu vardir.Asik Daimi bir deyisinde onun icin: "Cele´ zimistanide bag-bostan ramito / Zemheri ayinda bag-bostan ekmistir" der. Saci ve sakali uzun ve eteklerine kadar uzamaktadir. Bava Duzgin diger adiyla Sa Heyder; bazen yilan bazense beyaz bir güvercin olan asasi ile bugün kendi adi ile anilan dagda ve tepelerde kecilerini otaran bir genc cobandir.Sey Mahmudo Khal in en büyük ogludur.Kisin korkunc denilecek kadar cok yagan karda hayvanlarini daga ******ürür ve onlara burc yedirir ve kecilerini doymus bir halde aksam evine geri getirir.Bu durum basta babasi olmak üzere köydeki herkesi sasirtir.Birgün babasi durumu ögrenmek icin gizlice arkasindan gider ve onu takip eder.Duzgin elindeki asasini agaclara vurmakta ve agaclar yesillenip dal vermekte ve kecileri de bu yapraklari yemektedirler.Hayvanlari babasini görürler ve sasirir bir sekilde bakakalirlar.Duzgin babasini görmez ve sirti dönük halde kecilerine: -"Se bi simare yak sima piyemi Bava Khal di, mot bene vindene?" der. -(Ne oldu böyle donup kaldiniz yoksa babam Bava Khali mi gördünüz?) Arkasini döndügünde karsisinda gördügü babasidir.Babasini adi ile cagirdigi icin utanir ve ayagindaki lekanlariyla (leken) daga dogru kosmaya baslar.Ayagini atip bastigi yerlerdeki kayalarda izleri kalir.Bir daha köyüne,evine dönmez... Bugün Dersimdeki Alevilerin kutsal saydigi yer olan Düzgün Baba da;yasadigi söylenen evinin kalintilari ve ayak izleri vardir.Tepe de üc tane dikili tas (Hire Kemeri -Üc Taslar),tastan akan bir cesme ve ziyareti ile insanlarin akin ettigi,kurban kesip Maz (Niyaz) verdikleri yerlerden biridir.Ici temiz insanlar bu cesmeden su icer olmayanlar ise cesme bir damla su vermezmis... Bir Kirmancki/Zazaca gulvanginda (gülbenk) bu konu ile ilgili olarak: ... Heliye´to vejiyo,sodiro,ko be ko fetelino Bine`perune xo sipeo,sere´xo nexseno, Gil semino... Yelciye´Qalxeruno Xiziro khalo kokimi qonage´tode hurdi hurdi cerexino Duzgin tora vejiya cevere´hazaru Bianune´xo vindi meke Toz ve reca xo mierze Talubane´ x,xo vir ra meke ... Kartalin cikmis,sabahtir dag dag dolasiyor Kanatlarinin alti beyaz,üstü nakislidir uclari gümüsten... Elcisidir Kirklarin Yasli Hizirdir o,senin konaginda agir agir pervaz dönen Düzgün senden cikti binler kapisi Olmuslari kaybetme Izlerine toz atma/kapatma Taliplerini unutma Bomosur (Kizil Deli) ise duvari yürütmüstür.Birgün Khures ile karsilasir ve kendisine mahareti,kerameti sorulur.Tas bir duvarin üzerine biner ve duvara "yürü" der.Khures ona: -"Senin maharetin benimkinden daha üstün,ver elini öpeyim" der.Bu özelligi ile Khuresin Piridir artik.O gün bugündür Bomosurular Khresanlilarin pirleri,yol göstericileri olmustur.Bomosur`un Mazgirt ilcesi Muxundiye köyünde yasadigi söylenir. Dersimde onlarca,yüzlerce Insane` Kamil ile karsilasabilirsiniz.Ak sakallari ve uzun saclari ile bu yüce insanlari gördügünüzde sasirmayin... Insane´ Kamillerimimizin ellerinden,nur yüzlerinden öpüyorum... dipnot: * damurunu almis eline, sahibini cagiriyor. thomir/tamur:Genellikle Dersim Alevi Pirlerinin Cemlerde ve toplantilarda caldiklari,üc telli bir müzik aleti. Metin Kahraman Almanya - Kasim 2006 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:47 | |
| HÜCRE:
Ölüm Orucundaki Behic Asci ya ve dostlarina...
sinsice bir aclik kemiriyor bedenimi, cocuklara seker dagitiyorum yine de düslerimde. beden kabül etmiyorken bir damla suyu, inadina hücrelerim umudu büyütmekte.
Metin Kahraman
Almanya- Aralik 2006
En son tarafından 26/1/2007, 01:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:48 | |
| SAFAKTIR KARANLIGI DAGITAN:
adini bile koymadim bir siirdin sen, afis gecesi hain pusulu bir sokakta vurulup düsmezdim gitmesen
sana verilmis sözüm var alli-pullu mektuplar göndermeyecegim diye tutuyorum. bir ömür boynumda asili kalsa da cilem verilmis hükmümü asla silemem.
zehir-zikkim bir sigara dumaninda yaziyorum siirimi bekle gülüm yapacagim bütün dediklerimi...
* ve ben simdi taksim de o cafedeyim, sensizim
yok ki tutayim ellerini... * üstüme geceyi giyindim bütün sokaklar benim. söylesene yanimda nasil da atiyordu o körpecik yüregin...
gidiyorum sevgilim belki yarina kalmam sirenler,pusularla basladi benim kavgam sus aglama ! bilirsin dayanamam ... * Farzet ki adini bile bilmadigin bir sokaktan gecmektesin teksin pesinde kalles bir kursun sesi yerdesin. üstelik gölgenden de eksiksin...
sana yazdiklarim yazacaklarimin milyonda biri birakip masaya yirmiüc yasimi kirkbesimle kalktim ve hatirla, karsinda bir cocuk gibi agladim... * bir gece daha bitiyordu yeni bir gün doguyordu kimdim? hangisine daha yakindim bilmiyorum. saclarin öylece duruyordu, simdi sensiz yatagimda... * bütünlesmeye calistigim hayatta hep yenildim senden yana hep yenildim. ölüp bittigim anlarda umurunda degildim , ögrendim haberin yoktu soguklarinda sokaklarinda dolastigim istanbulun üstelik hep yanlis anlasildim. sesim öyle uzakti ki sana bunu anladim. sesim öyle uzakti ki duymadin.
yine de sevdim...
*
yasadisi bir askti benimkisi,bir militan sevisiydi ve hep o sevginin filizlerini tasidim yüregimde. elbet vurulup düsmezdimgüzelim; üzerimde en ufak bir siyrigi yokken yaramin bir kursundan hizli kosuyorken,apansiz.
apansiz yigilip kaldigim yerde anlimdan öpülmedim petunyalar üstünde...
oysa hep gelecegini düsledim ve o son ana kadar bekledim.
öylece durdum...
*
senin icin baska neler düslemeli bilmem ki? yinede senin icin vurulup bin defa ölmeye degerdi...
adini bile koymadigim bir siirdin sen afis gecesu han pusulu bir sokakta vurulup düsmezdim gitmesen...
* yaptiklarim yasadiklarimdi , yasadiklarimsa hayatim en temizinden sundum sana ama dedim ya hep yanlis anlasilmaydim oysa nasilda sevdim ve hala...
yanilmismiydim bilmem ki...
*
bütün bunlardan sonra ask var mi yok mu diyorum. elim bes yüregim dolu ne farkeder ki oysa kimligin eylem saptardi benim icin...
o kömür kokulu sehirde ayrildik. öpmeyi ve " kendine iyi bak demeyi " unutmadan...
*
belki de bir daha görülmem,gülmem sevemem vurulursam elbet bir hemsire sarar yarami yari baygin getirildigim bir hastanede tatli bir tebessümle.
ama sen degilsin buna eminim...
*
adini bile koymadigim bir siirdin sen afis gecesinde vurulup düsmezdim gitmesen...
gözümü kapiyorum uyur gibi, birileri beni izliyor hissediyorum. nerdeyim biri cikipta söylese nerdeyim...
* öylesine bir kustun ki; ellerimde duramadin ucurdum da tutamadim...
* her zaman düslerimde böylesine yogun olmanin nedenini sordum kendime ekmek gibi, su gibi, soludugum hava gibi icinden cikamadim...
*
bir ucurum cicegiydin hayatin dallarina asili, bir aksam üstüydü yitirdim herseyimi düstüm topragima tuhaf bir firtinayla acimasizdi bir daha dogmadi gün gece baslamaktaydi ve ben geldigim o ana kadar aglamaktaydim...
*
dostlarim kac sefer sevme yikilirsin dediler. yinede sevdim...
beni ya delicesine sev ya da kapi disari et! yari ictenliklere gelemem gülüm...
* caresizlik ne kötüymüs ögreniyor insan bir seyi yapmak isteyipte yapamama acisi bir gülün koparilip solmasi gibi yarim kalan bin ölüm bin kirbeyazi getiriyor yirmiüc yasimin sicagina ölümü düsledim anne ölümü en mertinden en delikanlisindan...
öylesine bir kustun ki; ellerimde duramadin, ucurdum da tutamadim...
senin icin baska neler düslemeli bilmem ki; yine de senin icin vurulup bin defa ölmeye degerdi...
*
sen simdi yirmiüc yasimin saclarindan beyazi, gözümden yaslari alip ihanetsiz, lanetsiz, ucu gökleri delen,ugruna nice kavgalar verilen bir sevgi verebilir misin agitlar dillenmeden adima?
geciyor zaman ve uzaklasip yüregimden, sevgiyi alip nefreti birakarak.
*
nasilda parcalandi yüregim gözlerinde ve o duymadigin haykirisimdi bütün o gecelerde artik herseyi sensizlige yordum gülüm elbet tutunacak dalimiz vardi gülmeyi ve yasamanin verdigi sevinci ve o imkansizi basarmak icin verdigimiz mücadeleyi unuttuysam suc benim degil böyle soyutlanmisligima bakma hayatimin; bogazda bir martininkanatlarinda olmal,altinda kopup giden denizin sularina birakmak icin boynumu koparip veririm boynumu gülüm...
"ben san gülüm demem gülün ömrü az olur"...
*
artik ben de yoruldum, misralarimda. anasütü kagitlara söz gecirmiyor dizelerim oysa yazacak,anlatacak o kadar cok sey var ki sana ben sen Unijennye i oskorblyonne`deki kadin sanmistim
yanilmisim...
bitecekti elbet siirim nokta gibi konan bir satirla su masamdaki güller, kalemim ve bir yasam gibi
unutma...
*
ve artik bir gözüm dicle bir gözüm firat akar. dersim`den alip topragimi getiriyorum sana mezopotamya...
ne catismalarina girdi bu kalbim sokaklarinda istanbulun, yine de susmadi...
söylesene gürün bakisli yarim ; kac sair sevdi seni kac sair ?
susma da söyle...
*
birileri beni izliyor . masamdaki güller kurumus, epeydir burdayim herhalde. gözümü birsey celiyor, aklim gidiyor.
nerdesin...
*
tutunup yasamimin dallarina -hadi kalk hayat bitmedi diyorum ra urze sime ,roze a ma
uyaniyorum bin acidan ,bin agridan unutma , unutma canim sevgilim; safaktir karanligi dagitan...
Metin Kahraman
Eylül,Ekim,Aralik1991 - Ocak,Mart 1992 Istanbul
En son tarafından 26/1/2007, 01:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:49 | |
| YOKTUR ARTIK :
yoktur artik dersim gülüslü halim desene; yine sürgünlere gitmis bu kalbim..
Metin Kahraman
Istanbul,Ocak 92 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:53 | |
| DERSIM / Memleket Özlemi :
kac zamandir tutsagim sana, aliskanliklardan da öte, bagimlilik belki de aklimdan bir an bile düsürmedim seni...
seninle yatsam seninle kalkiyorum, yedigim yemek, ictigim susun, aldigim nefes, özlemim, hasretim nasil bir tutkuyla baglanmisim, seni unutmak nafile...
harcikte balik olsam diyorum, gözelerde su, bagirpasada rüzgar, koyuklarinda kar
ah birde yar... yar...
nasil bir tutkuyla baglanmisim, unutmak nafile topragin suya dalin yapraga muhtac olmasi gibi...
hafizamdan ne cok sey silindi. sevdigim kizlarin bile adini unuttum simdi. neydi sahi...
yediklerimi, ictiklerimi unuttum seni unutmadim bir türlü, seni ne yapayim , böyle bir ask iste benimkisi...
Metin Kahraman
Almanya-Ocak 2004 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:54 | |
| PENCEREDEN BAKAN COCUK:
pencerende sardunyalar acardi. cam ardindan bakan cocuk, belliki farkinda degildi bunun.
caddede postal sesleri, nerden bilirdi ki (zulmü kulaklarinda tanidi ilkin)
ayriminda degildi. sen sacini tararken, tuz-buz olmus aynalarda, sesini masaya birakip gitmenin, ezilmenin, zulmün kisacasi fasizmin...
kendi dilinde konusamama acisinin farkinda degildi. cam bilyalardayken akli. yasitlariyla bir dilim ekmegi paylasmanin farkinda degildi, aclik grevinin besinci günündeyken babasi...
pencerende sardunyalar acardi. sen kalbini ve sesini daglara verirdin, napalm görmüsken sol yanin o yasamin bile ayriminda degildi...
geceleri köye tanimadigi insanlar ugrardi. dersim tinilari dudaklarinda ne de keyifle dinlerdi. haber beklerdi babasindan bir umut;gelir diye...
ama o cocuk artik büyüdü, yüregi genisledi, simdi eve dönerken her aksam iki ekmek, yanindada umut gotürüyor. mümkün mü ayriminda olmamanin...
pencerende sardunyalar acardi...
Metin Kahraman
Istanbul 93 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:54 | |
| YARINLAR:
yarin daha güzel olacak elbet; günes bir baska güzel dogacak, munzur daha asi akacak, Bagir dagi daha görkemli daha kutsal. daha güzel görünecek cicekleri gözlerimize, sarkilar bir baska güzel söylenecek; Pir Sultanca,Daimice herkesin kendi dilinde. daha temiz asklar yasanacak; Ferhat gibi,Kerem gibi...
ve bu insanlar isleriyle hasir-nesir, cocuklar ucurtmalar salacak gökyüzüne, anneler haber bekleyecek mahpustaki oglundan
evet yarin daha güzel olacak olmasina ama birde bize düsen görevler olmali; yarinlar ve onlari savunanlar adina...
Metin Kahraman
Kasim 93 Istanbul |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:55 | |
| SiMDiKi ZAMAN:
sonrasi; yarim birakilmis gülüslerse , kurutulmus güllerse mektuplar arasinda yollanmis, simdi sehrin cöp kutularina atilmis ona-onbeslik pozlarsa, uzun yolculuklarsa bileti hep son anda alinan ve nereye gidilecegi belli olmayan ve karlar altinda yapilan. sonrasi; emol akorlarda sikca söylenen ezgilerse rüzgarda catlamis dudaklarla ve isliklarin esliginde sonrasi telefon ahizelerine asili kalmaksa haykirislarin, sirli aynalara sürülen rujlarsa kisacasi; yalansa, ve dolansa.
sonrasi; aramaksa masaya birakilan bir yüregi
ask simdiki zamanda kalmali...
Metin Kahraman Almanya Nisan 2006 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:55 | |
| AKLIMDA SEN:
firat boyunca yürüyorum -dilimde bildigim bir zaza ezgisi- ucari duygular icerim yosun tutmus kayalarda balik sürüsü, aklimda sen...
Metin Kahraman |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:56 | |
| UYU ARTIK:
aglama da uyu bebek, hadi uyu. annen sana ninni, babanda büyüyünce güzel günler verecek...
Metin Kahraman
Istanbul -Nisan 1992 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:57 | |
| DISARDA VE ICERIDE:
1
disarda yagmur var. yüregimde yas neden hep bana benziyor baktigim aynalar...
2
disarda yagmur var gecede korku titremis bir güvercin hep gelip yüregime konar...
3
disarda yagmur var saclarimda kar uzak dur benden bugün aklim darmadagan...
4
disarida yagmur var uzaklarda ben uzadikca yollar sana gelemem...
5
disarda yagmur var gözlerinde hüzün bu aksam söz verdim gelmezsen ölürüm...
Metin Kahraman
Almanya - Mart 2006 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:57 | |
| DISARDA VE ICERDE 2:
1
disarda hala yagmur yagiyor, dünden kalma asklarin gözyaslari olsa gerek... icerimde dinmeyen firtinalar tekin degil yüregim uzak dur benden...
2
sen gittiginden beri; istanbulu yagmur günlerine biraktim. taksimde / bir otobus duraginda yolunu bekleyen kahverengi gözlerle...
3
disarda hala yagmur yagiyor gelmedi 46C de bir türlü. surdan bir taksi cevirmeli beni sana getiren...
4
her kacis kendinden kacistir birazda nereye gitsem, nereye baksam sen oluyorsun. ask dedikleri bu olsa gerek bu kadar salakca...
5
camda yagmurun sesi kesildi. -bu gün ikinci günüydü- yagmur bitti ben gittim...
ben bittim yagmur bitti...
Metin Kahraman
Mart2006 - Almanya |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:58 | |
| AY CIKTI:
ay cikti usulca ve utanircasina gecenin ortasina. uyurken düslerine gireyim diye yildiz yapistirdim basucuna...
Metin Kahraman
Almanya / Mart 2006 |
|  | | MetinK Can

| Konu: Geri: "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri 26/1/2007, 01:58 | |
| DÖRT YASINDA KALDIM: ... "Yine o sene Kibris´a asker gotüren otobüsler vardi.Bütün otobüslerin önünde siyah bir bayrak büyüklügünde bez asiliydi.Ölen askerler icindi.Sabahtan aksama kadar bu otobüslerden gelip gecerdi.Bazen konvoy halinde olurdu bazense tek tek.Her saat basi verilen haber bültenlerinde ölü ve yarali sayisinin az verilmesi dikkat cekiciydi. Savas sonrasi da yerlesimciler tasinmaya basladi.Basbakan Ecevit´ti. Bütün bunlar oluyorken elimizde tahtadan yaptigimiz tüfeklerle oyunlar oynamaya devam ederdik"... "Cocukluk Hatiralari-2004 - MetinK" Otuziki yilda degisen birsey yok insanlar öldürülmeye devam ediliyor milemyumda da... Savaslar devam etti yine. degisen sadece cografyalariydi. bazen Iran bazen Afganistandi adlari. Lübnan, Filistin. Latin amerika ve Teksasli kovboylarin istilalari... Degismeyen sey ise;insanin insani öldürmesiydi. Bazen iki yasinda Leyla olurdu adi, bazen altmis yasindaki Aise... Patlayan bombalardi susturulanlarsa; yüreklerdi. Mayin olurdu bazen topuk kesen. Öldürmese de yarali birakirdi... Savasta kazanan taraf yoktur.Insanoglunun dünyada varolusundan beri bu kör ve sagirlar diyalogu sürüp gidiyor.Metodlar ve silahlar degissede degismeyen bir sey var:Ölüler ve geride biraktigi acilar... En cok zarari görenler ise savunmasiz sivillerden olusan kadin ve cocuklar.Kendilerini savunacak herseyden yoksun bu insanlar teknoloji canavarlari tarafindan yok ediliyor.Bazen "yanlislik oldu ,kusura bakmayin" aciklamalarindan baska yapilan birsey yok... biliyorum durdurmak zordur zalimi, silaha karsi durmak. bombaya, tanka ve mayina. Savasta ölen kiz: "Ben Qanali bir kizim. Dört yasinda kalacagim hep. Adim önemli degil. Cünkü yasamiyorum artik. elimde bir gül vardi sol yanim sarapnel parcalari..." Savasta kizi ölen anne: "düsleri bir resme sigdiramam ki seneye dogum günün de yoksun. bizi birakip gittiginden beri yüregimde sarapnel parcalari..." Savasta kaybolan cocuk: "dursun bu aptalca oyun, silahlar sussun. dünyada baris ve kardeslik olsun..." Metin Kahraman
Almanya / Agustos 2006 |
|  | | | | "Bir dost bir post yeter bana"... MetinK Siirleri | |
|
Similar topics |  |
|
| | Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |